top of page

Välkommen till Resteröds Djurklinik, strax norr om Ljungskile
- nyöppnad juni 2022 -

Resteröds djurklinik.jpg

Resteröds djurklinik är en privatägd klinik utan koppling till de stora kedjorna inom djursjukvårdsbranschen. Kliniken grundades år 2022. Du kan läsa mer om personalen under fliken "Vi på kliniken". Resteröds Djurklinik håller till i helt nyrenoverade lokaler endast sex minuter norr om Ljungskile om man färdas i bil. Adressen är Vägeryr 500, 459 94 Ljungskile. Fastigheten, som ligger lantligt och tidigare var känd som "Resteröds handel", har nu fått nytt liv och ett nytt syfte - att förebygga sjukdomar och hjälpa sjuka husdjur. 
 
Vi strävar efter att ge dig och ditt djur en familjär och stressfri upplevelse vid besök hos oss och vi har stort fokus på att få dig att känna dig välkommen och trygg i att vi gör det allra bästa för ditt djur. Vår vision är att alltid erbjuda hög veterinärmedicinsk kvalité och kompetens inom djursjukvård i en personlig och trivsam miljö.

Hos oss har du möjlighet att få alla vanliga undersökningar, behandlingar och eventuella operationer eller tandvårdsbesök som ditt djur kan behöva. 

Kliniken är fullutrustad med ergonomisk utrustning som ger personalen en god arbetsmiljö och förutsättning att diagnosticera olika sjukdomar.Nedan kommer en kort beskrivning av våra avdelningar;

 

Tandavdelning

Tandvård är något som vi prioriterar högt och tandavdelningen är fullutrustad med gasnarkos, direktdigital tandröntgen, övervakningsutrustning samt scaler för tandstenstagning, borr och puts. Vi utför PTR (professionell tandrengöring), tandoperationer som vid t.ex. tandfrakturer men utför även viss tandlagning.

En god munhälsa är minst lika viktigt för djur som för människor!

Operationsavdelning

Kliniken har en steril operationssal med gasnarkos och övervakningsutrustning för att kunna utföra så säkra sövningar som möjligt. Vi utför en hel del mjukdelsoperationer som till exempel operation vid livmoderinflammation, juvertumörer, knölar, kejsarsnitt med mera. 

Röntgen, ultraljud och laboratorium

Kliniken har direktdigital röntgen och ultraljud som kan användas vid till exempel dräktighetsundersökning vid olika tidpunkter i dräktigheten. Kliniken utför även "SKK-röntgen" som t.ex. ad/hd, knä och rygg. Kliniken har ett komplett laboratorium där vi kan köra blodanalyser själva och har därmed möjlighet att ge relativt snabba svar.

Om ditt djur behöver stanna över dagen...

...så har vi separata djurstallar för katter och hundar i olika delar av kliniken. Om ditt djur är oroligt och/eller stressat vid klinikbesök är det viktigt att meddela oss det vid tidbokning, så att vi kan anpassa ditt besök på bästa sätt. Om ditt djurs hälsotillstånd tillåter det, och det inte har betydelse för eventuell undersökning/behandling, så kan lugnande ibland ges på rummet tillsammans med dig. Hämtning kan planeras så snart djuret är i tillräckligt vaket och stabilt tillstånd att kunna åka hem. Ibland kan viss typ av lugnande ges kvällen innan/samma morgon inför ett besök för att minimera stressnivån.

bottom of page